Kaikissa kukissa on pohjana valkoinen marsipaani, keltaisissa sekoitin vähän keltaista
marsipaania valkoisen sekaan. Maalasin osan oranssilla värillä.
Hätäisenä ihmisenä en malttanut odottaa kukkien kuivumista vaan heti piti kokeilla miltä ne näyttävät asetelmana:)
Suklaakakku on tehty seuraavalla ohjeella:
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200g margariinia
100 g suklaata
21/2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini. Sulata suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulatettua margariinia ja suklaata. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 min.
Pohjan ohje on vuosia sitten saatu jostain kaupasta.....
Täytteenä on
2,5 dl Flora vispiä
1 levy Pandan valkosuklaata (130g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamahua
1,5 isoa daimia muruina
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lisää täyte kakun väliin. Itse laitoin kahteen väliin. Anna hyytyä kylmässä.
Täytteen ohje löytyy Hellapoliisin sivuilta.
Suklaakuorrutuksen kanssa tapahtui joku kämmi.
Sulatin suklaata, lisäsin siihen nokareen voita. Tähän asti OK.
Mutta sitten lisäsin tilkan floravispiä ja koko suklaa-annos jässähti aivan kovaksi...
Sitä ei saanut enää sellaiseen muotoon, että olisi levittynyt kakun päälle.
Onneksi löytyi pikkuisen vielä suklaata ja sulatin sen päälle, mutta se ei riittänyt enää reunoille...
Piti pursottaa kermaa (ja tylla tuli vahingossa vääränlainen) vaikka olisin tällä kertaa halunnut pelkän suklaapäällisen:)
Muu porukka on venettä laittamassa vesille; kohta tulevat kotiin ja sitten syödään kakkua.
Kommentit