lauantai, 7. huhtikuu 2007
Vieraita tulossa
Päällinen vaahtokarkeista tehdystä taikinasta.
Vaahtokarkkimassa:
400g vaahtokarkkeja
n. 1-11/2 pkt tomusokeria
11/2 - 2 rkl vettä
Laita vaahtokarkit öljyttyyn kulhoon ja siihen 2 rkl vettä.
Laita toiseen kulhoon sihdattuna puolet tomusokeripaketista, tee keskelle kolo.
Sulata vaahtokarkit+vesi mikrossa mössöksi 30s jaksoissa täysillä, joka välissä sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet.
Kaada vaahtokarkkimössö tomusokerikoloon.
Kädet kannattaa voidella öljyllä. Taikina on todella tahmaista ja tarttuvaa.
Vaivaa sokeri+vaahtokarkit keskenään ja lisää tomusokeria sihdaten.
Vaivaa kunnes taikina irtoaa reunoista, eikä ole enää tahmeaa.
Kääri taikina kelmuun ja jätä huoneenlämpöön yön yli. Taikina säilyy huoneenlämmössä viikkoja.
Kun aloin kaulita taikinaa, sulatin sitä ensin mikrossa hetken jotta taikina pehmeni.
Siitä huolimatta sitä oli vaikea kaulita. En tiedä lisäsinkö liikaa sokeria....
Lapset tekivät päällysteet marsipaanista.
Kakkua leikatessa tarvitsee terävän veitsen, jotta saa kuorrutteen leikatuksi.
Vaahtokarkkimassaa ovat käyttäneet myös Hellapoliisi ja Ullanunelma
Kommentit