Meille oli tulossa vieraita Lontoosta. Halusimme tehdä heille kakun.
Päällinen vaahtokarkeista tehdystä taikinasta.


500657.jpg

Vaahtokarkkimassa:
400g vaahtokarkkeja
n. 1-11/2 pkt tomusokeria
11/2 - 2 rkl vettä

Laita vaahtokarkit öljyttyyn kulhoon ja siihen 2 rkl vettä.
Laita toiseen kulhoon sihdattuna puolet tomusokeripaketista, tee keskelle kolo.
Sulata vaahtokarkit+vesi  mikrossa mössöksi 30s jaksoissa täysillä, joka välissä sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet.
Kaada vaahtokarkkimössö tomusokerikoloon.
Kädet kannattaa voidella öljyllä. Taikina on todella tahmaista ja tarttuvaa.
Vaivaa sokeri+vaahtokarkit keskenään ja lisää tomusokeria sihdaten.
Vaivaa kunnes taikina irtoaa reunoista, eikä ole enää tahmeaa.
Kääri taikina kelmuun ja jätä huoneenlämpöön yön yli. Taikina säilyy huoneenlämmössä viikkoja.

Kun aloin kaulita taikinaa, sulatin sitä ensin mikrossa hetken jotta taikina pehmeni.
Siitä huolimatta sitä oli vaikea kaulita. En tiedä lisäsinkö liikaa sokeria....

Lapset tekivät päällysteet marsipaanista.
Kakkua leikatessa tarvitsee terävän veitsen, jotta saa kuorrutteen leikatuksi.

Vaahtokarkkimassaa ovat käyttäneet myös Hellapoliisi ja Ullanunelma