Myöhäiset juhannusterveiset meiltä kaikilta!!!
Olen ollut nettipimennossa viikonlopun, mikä on ihan hyvä asia välillä.
Siellä jossain nautimme seuraavaa herkkua:

685124.jpg

Kävin kirjastossa ja käsiini tarttui muutama leivonta-aiheinen opus ja yhdessä niistä oli ihania suklaakakun yms. ohjeita. Kirjassa oli suklaamarsipaanin ohje ja siitä innostuneena tämä kokeilu.
Laitan tähän ohjetta, jos löytyy muitakin suklaan ystäviä:)

685127.jpg

2 rkl kaakojauhetta
4-5 rkl kiehuvaa vettä
875g valkoista marsipaania

Sekoita kaakao kiehuvaan veteen. Käytä vettä sen verran, että seoksesta tulee sileä ja jähmeä tahna.
Anna jäähtyä ja vaivaa sitten marsipaanin joukkoon.

685129.jpg

685134.jpg

Tämän näköisen seoksen sain siitä aikaseksi. Koska tahnassa on vettä, niin marsipaani "löystyy", joten kannattaa tehdä mahdollisimman jähmeä tahna. Minulla ei ollut vaakaa käytössä, marsipaania jouduin ottamaan vähän arviolta.

Valmiissa marsipaanissa on ihana suklaan maku, NAM!!!
Kaulatessa käytin kaakaojauhetta apuna; massa on löysempää ja siksi hankalampaa käsitellä. Tarttuu tosi helposti. Ruusuja ja koristeita tehdessä oli myös hieman vaikeuksia, kun eivät meinanneet pysyä samalla tavalla kasassa kuin pelkkä marsipaani.
MUTTA EHDOTTOMASTI KOKEILEMISEN ARVOISTA!!!!!

Tältä kakku näytti sisältä:

685136.jpg

Kakkupohjana on 4 munan täytekakkupohja, jossa on vähän kaakaota.
Kirsikasta hullantuneena laitoin tähän myös kirsikkamoussea:
1 prk flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskan kermaa
sokeria
vaniljasokeria
kirsikkahilloa
 6 liivatetta

 Hyvää oli, NAM!!!!

Suklaamarsipaanin ohje löytyy: Patricia Lousada: Ihana suklaa