Olen ollut nettipimennossa viikonlopun, mikä on ihan hyvä asia välillä.
Siellä jossain nautimme seuraavaa herkkua:
Laitan tähän ohjetta, jos löytyy muitakin suklaan ystäviä:)
2 rkl kaakojauhetta
4-5 rkl kiehuvaa vettä
875g valkoista marsipaania
Sekoita kaakao kiehuvaan veteen. Käytä vettä sen verran, että seoksesta tulee sileä ja jähmeä tahna.
Anna jäähtyä ja vaivaa sitten marsipaanin joukkoon.
Tämän näköisen seoksen sain siitä aikaseksi. Koska tahnassa on vettä, niin marsipaani "löystyy", joten kannattaa tehdä mahdollisimman jähmeä tahna. Minulla ei ollut vaakaa käytössä, marsipaania jouduin ottamaan vähän arviolta.
Valmiissa marsipaanissa on ihana suklaan maku, NAM!!!
Kaulatessa käytin kaakaojauhetta apuna; massa on löysempää ja siksi hankalampaa käsitellä. Tarttuu tosi helposti. Ruusuja ja koristeita tehdessä oli myös hieman vaikeuksia, kun eivät meinanneet pysyä samalla tavalla kasassa kuin pelkkä marsipaani.
MUTTA EHDOTTOMASTI KOKEILEMISEN ARVOISTA!!!!!
Tältä kakku näytti sisältä:
Kakkupohjana on 4 munan täytekakkupohja, jossa on vähän kaakaota.
Kirsikasta hullantuneena laitoin tähän myös kirsikkamoussea:
1 prk flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskan kermaa
sokeria
vaniljasokeria
kirsikkahilloa
6 liivatetta
Hyvää oli, NAM!!!!
Suklaamarsipaanin ohje löytyy: Patricia Lousada: Ihana suklaa
Kommentit