Pääsiäiseksi tein pashatorttua:

1408480.jpg

Pohja:
200g keksejä esim. kaurakeksejä tai Digestivejä
80g voita

Täyte:
6 liivatetta
2 tlk (a`250g) rahkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 sitruunan mehut
50g mantelilastuja
1 rkl hienonettua, hillottua inkivääriä (tai 1 tl jauhettua inkivääriä)
65 g sukaatteja
1 dl hienonnettuja kirsikoita
2 dl kuohukermaa

Murenna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita rahkaan sokerit, sitruunoiden mehut, murskatut mantelilastut, inkiväärit, sukaatit ja kirsikat.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Purista liivatteet kylmästä vedestä. Kaada kiehuvaa vettä liivatteiden päälle ja sekoita, kunnes ne liukenevat. Lisää liivateseos rahkaan. Sekoita lopuksi mukaan vatkattu kerma.
Kaada täyte vuokaaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota tortun reunaa ensin veitsellä, poista irtoreuna ja siirrä torttu tarjoiluvadille. Koristele.

Päälle laitoin sitruunaströsseleitä. Kun ne olivat olleet päällä jonkun aikaa, ne alkoivat sulaa ja valua kuten kuvasta näkyy:((