Nohannan blogista löysin ihastuttavan kakun ohjeen:
2 valkuaista
2 keltuaista
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/ rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata
25 g voita
1/4 dl appelsiinimehua (mieluiten vastapuristettua)
2 tl appelsiinin kuorta raasteena
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita suklaa-voi seos keltuaisvaahtoon. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi keltuais-suklaaseokseen. Sekoita lastalla.
- Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti lastalla sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan (18 cm halkaisijaltaan) ja paista kypsäksi + 175 asteessa.
Täyte:
70 g appelsiinituorejuustoa
70 g valkosuklaata sulatettuna
n. 1 dl kermaa
1 tl liivatejauhetta (itse laitoin 1 liivatelehden, kun ei ollut jauhetta)
1-2 rkl kiehautettua vetta/appelsiinimehua
- Vaahdota kerma.
- Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa sekaisin. Lisää kermavaahto.
- Kiehauta neste ja lisää liivate. Sekoita täytteeseen.
- Laita kakun puolikas kelmutettuun paistovuokaan, lisää täyte ja sen jälkeen toinen kakun puolikas. laita kelmu päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
100 g tummaa suklaata
n. 35 g kermaa
appelsiinimarmeladia
- Kumoa kakku vuoasta ja irroita kelmu. Sivele kakun pinta kevyesti appelsiinimarmeladilla, niin kuorrute on helpompi levittää.
- Kiehauta kerma ja sulata suklaa siihen. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja levitä lastalla joka puolelle. Anna jähmettyä kylmässä.
- Koristele kakku.
Tämä kakku on todella hyvää!!!
Kannattaa kokeilla!!!!
Ps. Itse en malttanut odottaa kuorrutteen jähmettymistä, (kun kuorrutus+koristelu jäi äitienpäivään)
mutta hyvin maistui näinkin jälkiruoaksi:=))
Kommentit