Appelsiini-suklaakakun makuiset onnittelut kaikille äideille!!!!!

1546172.jpg

Nohannan blogista löysin ihastuttavan kakun ohjeen:

Pohja:
2 valkuaista
2 keltuaista
 1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/ rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata
25 g voita
1/4 dl appelsiinimehua (mieluiten vastapuristettua)
2 tl appelsiinin kuorta raasteena

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita suklaa-voi seos keltuaisvaahtoon. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi keltuais-suklaaseokseen. Sekoita lastalla.
  6. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti lastalla sekoittaen.
  7. Kaada taikina vuokaan (18 cm halkaisijaltaan) ja paista kypsäksi + 175 asteessa.

Täyte:
70 g appelsiinituorejuustoa
70 g valkosuklaata sulatettuna
n. 1 dl kermaa
 1 tl liivatejauhetta (itse laitoin 1 liivatelehden, kun ei ollut jauhetta)
1-2 rkl kiehautettua vetta/appelsiinimehua

  1. Vaahdota kerma.
  2. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa sekaisin. Lisää kermavaahto.
  3. Kiehauta neste ja lisää liivate. Sekoita täytteeseen.
  4. Laita kakun puolikas kelmutettuun paistovuokaan, lisää täyte ja sen jälkeen toinen kakun puolikas. laita kelmu päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
n. 35 g kermaa
appelsiinimarmeladia

  1. Kumoa kakku vuoasta ja irroita kelmu. Sivele kakun pinta kevyesti appelsiinimarmeladilla, niin kuorrute on helpompi levittää.
  2. Kiehauta kerma ja sulata suklaa siihen. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja levitä lastalla joka puolelle. Anna jähmettyä kylmässä.
  3. Koristele kakku.
1546171.jpg
Tämä kakku on todella hyvää!!!
Kannattaa kokeilla!!!!

Ps. Itse en malttanut odottaa kuorrutteen jähmettymistä, (kun kuorrutus+koristelu jäi äitienpäivään)
mutta hyvin maistui näinkin jälkiruoaksi:=))