Tämä syksy on ollut erittäin marjaisa. Mieheni kanssa mietimme, että emme ole vuosiin säilöneet marjoja niin paljon kuin nyt.

Mm. mustikoita keräsimme n. 8 sankoa ja niitä on riittänyt sellaisenaan pakastettavaksi, hilloksi ja mehuksi.

Kokeilin tehdä mustikkahillosta hyydykekakkua.

Pohjana käytin pakastettua ylijäämä kakun pohjaa.

Mustikkatäyte:

3 liivatetta

200g maustamatonta tuorejuustoa

Mustikkahilloa n. 5dl (tai maun mukaan)

2 dl flora vispiä

Tarvittaessa sokeria

Valkosuklaatäyte:

1 liivate

2 dl flora vispiä

100g valkosuklaata

2 tl sitruunan mehua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunan valkuaista

3/4 dl sokeria

Valmistin ensin mustikkatäytteen.

Laita liivatelehdet kylmäöän veteen. Vatkaa floravispi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, mustikkahillo ja pienessä kiehuvassa vesitilkassa liotetut liivatteet. Lisää viimeiseksi vaahdotettu floravispi. Tarkista sokerin määrä. Laita täyte kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan.

Valkosuklaatäyteessä sulata valkosuklaa. Lisää valkosuklaa tuorejuuston sekaan, mausta sitruunamehulla. Lisää liotettu+sulatettu liivate. (Liivatteen voi jättää myös pois). Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisvaahtoon. Vaahdota flora vispi. Sekoita floravispi ja valkuaisvaahto tuorejuustoseokseen ja lisää mustikka täytteen päälle.

Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Pientä ongelmaa oli kakun siirtämisessä kakkualustalle. Nostaessamme kakkua se repesi yhdstä kohtaa, joten en ottanut kuvaa kokonaisesta kakusta.

Kakkupalan kuvaaminenkin tuotti päänvaivaa. Kakusta tuli sen verran korkea, että palanen ei meinannut pysyä pystyssä. Piti ottaa riittävän paksu pala ja tämäkin on vähän kallellaan....

Mutta se ei makua haittaa. Hyvää oli

Liivatteen määrä on suhteellisen pieni näin isoon kakkuun, mutta täyte on näin pehmeämpi.