Tänään paistoin iltapalaksi lohi-kasvispiirakkaa.

Pohja:

125 g margariinia tai voita

125 g maitorahkaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

Purjosipulia pala

2 tomaattia

Lämminsavulohta n. 200g? (maun mukaan)

3 munaa

2,5 dl ruokakermaa

Suolaa

Mustapippuria

Sekoita keskenään pehmeä rasva ja maitorahka. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet sekä leivinjauhe ja nypi jauhiseos rasva-maitorahkaseoksen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä piirasvuokaan.

Pilko purjosipuli, tomaatit ja lohi. sekoita keskenään munat sekä ruokakrma ja mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla ja kaada kasvisten ja lohen päälle.

Kypsennä piirakkaa 175 asteen lämmössä n. 45 min tai kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte keskeltä hyytynyt.

 

Täytteen voi valmistaa myös kasviksista. Olen käyttänyt purjoa, paprikaa, tomaattia salaattijuustokuutioita ja hyvää on tullut!!!

Kannattaa kokeilla!!!!!