Sain päähäni järjestää perheelle loppaisaamun ratoksi vähän runsaamman aamiaisen.

Dansukkerin sivuilta löytyi paljon hyviä ohjeita, joita kokeilin.

Ensin paistoin tavalliset sämpylät Myllyn parhaat sämpyläjauhopussin ohjeella.

Sitten oli salami-purjomuffinien vuoro:

Ruokaisat muffinit


6 isoa tai 12 pientä

Minulla tuli 16 muffinia amerikanmuffinivuokiin.

 

Ainekset

8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Täyte-ehdotuksia
3 dl suikaloitua purjoa
100 g suikaloitua salamia

tai
1 dl suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g kuutioitua fetajuustoa
1/2 dl hienonnettua tuoretta basilikaa

tai
100 g kuutioitua palvikinkkua
puolikas punainen paprika kuutioina
1 rkl tuoretta oreganoa

 

 

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Nypi yhteen jauhot, leivinjauhe, suola, ruokokidesokeri ja margariini, mielellään monitoimikoneella.

Lisää maito ja vaivaa taikinaksi. Sekoita joukkoon jokin täytteistä.

Jaa taikina muffinivuokiin. Sirottele päälle juustoraaste.

Paista pieniä muffineita n. 12 minuuttia ja isoja muffineita n. 18 minuuttia uunin keskiosassa. Muffinit voidaan tarjoilla lämpiminä tai kylminä keiton, salaatin tai teen kanssa tai retkieväänä. Pakasta muffinit, joita ei syödä heti.

 

Ohje on suora kopio Dansukkerin sivuilta.

Pulleat pannukakut


12–14 kpl

 

Ainekset

4 dl puolikarkeita vehnä- tai spelttijauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl soodaa
¾ tl suolaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 kananmunaa
1 ½–2 dl maitoa

Paistamiseen
margariinia

Tarjoiluun
Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
Dansukker Siro-sokerilla maustettua kermavaahtoa
hilloa maun mukaan

 

 

Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon. Lisää kermaviili, munat ja maito. Sekoita ja anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista taikinasta pulleita, pieniä pannukakkuja. Nauti siirapin, hillon ja kermavaahdon kera välittömästi.

Vinkki!
Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinan sekoitusvaiheessa ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset juuri ennen taikinan paistamista.

Tämä ohje myös suora kopio Dansukkerin sivuilta.

Lisäksi tarjolla oli mansikka smoothieta.