519077.jpg

Tein mangokakun seuraavan ohjeen mukaan:
Pohja:
15 digestive-keksiä
90g margariinia

Täyte:
300g tuorejuustoa
1 prk säilöttyä mangoa (425g)
3 prk vauvan mangososetta
1,5dl sokeria
2-3 sitruunan mehu
1/2 dl mangotölkin mehua
10 liivatelehteä
3 dl vispikermaa

Päälle:
1 prk vauvan mangososetta
1-2 liivatelehteä
tilkka mangomehua

Murenna keksit ja lisää sulatettu rasva muruseokseen. Painele leivinpaperilla vuorattuun tasaiseen irtoreunavuokaan.
Liota liivatteet kylmässä vedessä n.10 min.
Sekoita tuorejuusto, soseutettu mango, sokeri ja sitruunamehu tasaiseksi. Kuumenna tilkka mangomehua ja liota liivatteet kuumaan nestetilkkaan ja lisää seokseen hyvin vatkaten.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Kaada seos murupohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuumenna tilkka mehua, liuota siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja lisää mangosose. Kaada seos tortun päälle ja anna hyytyä viileässä.
Koristele hedelmillä.

Täytettä tulee runsaasti, joten kannattaa varata iso vuoka (halkaisija 24 cm).
Vuorasin vuokan kelmulla ja nyt reunoilla näkyy kaikki kelmun rutut.....
Maku oli kuitenkin hyvä.