Meille tuli pääsiäisvieraita ja tein heille kakun.
Tarkoitus oli tehdä kakkuun pääsiäisaiheinen koristelu, mutta toisin kävi..
Sukelsimmekin merenalaiseen maailmaan...........

500673.jpg

Merenpohjaksi maalasin valkoista marsipaania. Koristeet on muotoiltu eri värisistä marsipaaneista.

500675.jpg

Pohjana käytetty 5 munan täytekakkupohjaa.
Täytteeksi tein Hellapoliisin ja Ullanunelman käyttämää valkosuklaamoussea ja mansikkamoussea, mutta laitoin annoksista vain puolet.

Valkosuklaamousse:
2 munaa
1/2 dl sokeria
2,5 dl flora vispiä
200g lime-valkosuklaata
6 liivatelehteä
tilkka vetta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota flora vispi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Mansikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200g maustamatnta tuorejuustoa
11/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mansikoita soseutettuna

Soseuta mansikat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja mansikat.
Liuota liivatelehdet vesitilkkaan kiehuvaa vettä.
Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Täytä kakku ja anna sen vetäytyä yön yli. Koristele.