Mustikka aika lähestyy huimaa vauhtia. Testasin jokin aika sitten ostamiani leivosvuokia ja tein tällaisia pieniä mustikkaleivoksia:

724291.jpg

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna ja leivinjauhe-jauhoseos. Tee taikinasta tanko ja jaa se 25 osaan. Voitele leivosvuoat. Levitä taikina jauhotetuin sormin leivosvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjat 200 asteessa n. 10 min.

Täyte:
1 prk ranskan kermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Sekoita ranskankerman joukkoon fariinisokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää ranskankermaseokseen. Laita täytettä n rkl leivospohjan päälle. Koristele leivokset marjoilla.
Leivoksen päälle laitoin hyytelösokeista kiilteen pakkauksen ohjeen mukaan.

Olen tehnyt tällä systeemillä (eri pohjalla) mustikkapiirakkaa tuoreista mustikoista useana vuonna ja tulee erittäin hyvää. Mustikoiden maku säilyy tuoreena, kun niitä ei paisteta.
Pohjan ohje riittää tavalliseen paistovuokaan, samoin täytteen määrä. Mustikoita tai muita marjoja/hedelmiä oman maun mukaan.
Kannattaa kokeilla.