Sekasopan Marie oli tehnyt herkullisen näköisiä Marianne suklaapaloja.
Testasin ohjetta ja oli erittäin hyvää!!! Kiitos ohjeesta!!!!

724292.jpg

Marianne suklaapalat (pellillinen)

Pohja:

6 munaa

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

5 rkl tummaa kaakaojauhetta

noin 1 maustemitta suolaa

200g sulatettua margariinia tai voita

1 1/2 dl kermaa (tai maitoa)

Kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g tummaa suklaata (käytin taloussuklaata)

3 tl minttuliköriä (jos et halua käyttää liköriä, voit korvata sen joko laittamalla 1 dl lisää mariannerouhetta tai 1-2 tippaa piparminttuöljyä)

3 rkl kermaa (minun piti laittaa kermaa vähän enemmän, suklaa ei sulanut vielä tässä määrässä)

1 dl mariannerouhetta

2 - 21/2 dl tomusokeria

Kostutukseen: 1 dl maitoa + 1 tl minttuliköriä (tai 1 tippa piparminttuöljyä)

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma (tai maito). Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti isolla lusikalla sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175-200 asteisessa uunissa noin 25 min. (kiertoilmauunissa paistoin 150 asteessa 25 min keskitasolla) Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Mittaa kerma ja liköri kuumuutta kestävään astiaan tai kattilaan. Kuumenna liedellä tai mikrossa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Paloittele suklaa kuuman minttukerman joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää tuorejuusto ja mariannerouhe joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Sihtaa tomusokeria seokseen ja sekoita. Massan tulee olla pehmeää ja helposti levittyvää. Jos tomusokeria tulee liikaa ja seos muuttuu liian paksuksi, voit lisätä pikku tilkan kermaa joukkoon jotta saat seoksen juoksevammaksi.

Mausta maito minttulikörillä (tai piparminttuöljyllä) ja kostuta jäähtynyt pohja minttumaidolla. Leikkaa pohja valmiiksi paloiksi mutta älä irrota paloja vielä toisistaan. Levitä suklaakuorrute pohjan päälle. Tee lusikalla epätasainen kuvio pintaan. Ripottele mariannerouhetta palojen päälle. Nosta viileään noin tunniksi. Irrota palat ja aseta tarjolle. Koristele suklaapalat vielä haluamallasi tavalla.