1164525.jpg

Pohja:
5 munaa
2,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi vaahtoon. Kaada taikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa kunnes kakku hieman irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa pohja jäähtymään leivinpaperin/puhtaan leivinliinan päälle.

Täyte 1:
4 liivatelehteä
1,5 dl sokeria
2,5 dl puolukoita/karpaloita
n. 0,5 dl puolukka- tai karpalolikööriä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Täyte 2:
4 liivatelehteä
2 dl (415g tlk) soseutettuja säilykepäärynöitä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
n. 0,5 dl minttulikööriä
vihreää karamelliväriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita täytteestä 1 sokeri, soseutetut puolukat, likööri ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Liuota liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vetä ja lisää ohuena nauhana marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Soseuta täytteen 2 päärynät ja mausta minttuliköörillä. Lisää hieman vihreää karamelliväriä ja tuorejuusto. Liuota livatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana päärynäseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Kostuta kakkupohja säilykepäärynän liemellä. Levitä ensimmäisen pohjan päälle puolukka hyytelö ja seuraavan kerroksen päälle minttuhyytelö. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.

Kakku on päällystetty vaahtokarkkimassalla ja koristeet ovat marsipaania.

1164564.jpg