Tervehdys taas pitkästä aikaa.
Tämän päivän urakka oli paistaa pullaa.

1437874.jpg
1437876.jpg
Näihin wienerpulliin laitoin paiston kestävää marmeladia ja vaniljakreemijauheesta sekoitettua kreemiä.
1437877.jpg
Pullataikina on tehty seuraavista aineksista:
1 l maitoa tai vettä
100g hiivaa
2 tl suolaa
4-8 tl kardemummaa
4 munaa (laitoin 2 munaa)
3-4 dl sokeria
n. 28 dl jauhoja
300g margariinia tai
2 dl öljyä

Murenna ja lietä hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää muna, sokeri, mausteet ja yli puolet jauhoistan haarukkavatkaimella sekoittaen.
Lisää jauhoja vähitellen. Alusta taikinaa koko ajan toisella kädellä.
Lisää huoneenlämpöinen rasva.
Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Kohota taikina leivinliinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Muotoile taikina pulliksi.
Kohota pullia lämpimässä, vedottomassa paikassa.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ennen paistamista ja koristele esim. raesokerilla.
Paista pullia 225 asteessa n. 10 min.

Osasta taikinaa tein rahkapullia. Niistä tuli melkoisen suuria:=)
Rahkatäytteeseen laitoin
167g sokeria
167g kananmunia
111g voita
500g rahkaa
70g vaniljakreemijauhetta

Ainekset sekoitetaan keskenään.

Täyte on hyvänmakuista. Seuraavan kerran kokeilen siihen sitruunaa antamaan vähän raikkautta. Sitä ei ollut ohjeessa mainittuna eikä löytynyt kotoa, joten seuraavan kerran...