Keväinen yllätys jälleen:)

Dansukkerilta tuli taas yllätyspaketti, joka sisälsi Ruokosokerisiirappia, tummaa siirappia ja leipäsiirappia.

Mukana oli hedelmäisen toscapiirakan ohje.

1242403571_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piirastaikina:

125 g voita tai margariinia

3,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia

2 tl vaniljasokeria

(kylmää vettä)

 

Täyte:

500 g omenoita, päärynöitä tai luumuja

1/2 dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia

1/2 dl vettä

2 rkl perunajauhoja

 

Toscakuorrutus:

100 g voita tai margariinia

100 g mantelilastuja

1 dl ruokosokerisiirappia

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl maitoa

 

Sekoita ainekset taikinaksi. Lissä tarvittaessa vettä. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm) ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. (Tässä kohtaa luistin:)) Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa 10 min.

Paloittele kuoritut hedelmät kasaariin. Lisää siirappi, vesi ja perunajauhot. Hauduta, kunnes hedelmät ovat hieman pehmenneet. Kaada hedelmät piiraspohjalle.

Sekoita toscakuorrutuksen ainekset kattilassa ja anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä seos hedelmien päälle. Paista piirasta uunin alatasolla n. 15 min, kunnes kuorrutus on kullanruskea. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, kermavaahdon tai ranskankerman kera.

Tämä piiras oli todella kokeilemisen arvoinen. Juuri, kun olin ottanut paistoksen uunista yksi tytöistä tuli koulusta kotiin ja maistoi sitä heti polttaen suunsa:))

Muut söimme sitä hieman myöhemmin, kun olin ehtinyt hakea lähikaupasta jäätelöä... Oli todella hyvää!!!! Melkein meni koko piiras ihan vaan maistellessa:)

Pienellä piparimuotilla kokeilin tehdä kuvioituja jäätelöpaloja. Pikaisesti piti toimia, ettei jäätelö ehtinyt ihan sulaa:))