Suklaamacarons

1337279075_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Olin reilu pari vuotta sitten Saksassa joulumarkkinoilla ja piipahdimme pohjois-ranskassa.Siellä näin macaronseja ja silloin jo mietin, että pitäisi kokeilla niiden tekoa, mutta en vaan ole saanut aikaseksi. Macaronsien suosio on noussut huimasti meilläkin viime aikoina eikkä ihme, sillä hyviä ovat:)

Nyt olen innostunut kokeilemaan niitä ja ohjeita löytyy monenlaisia.

Nämä ovat tehty seuraavasti.

110 g kananmunan valkuaista

100 g mantelijauhetta

200 g tomusokeria

4 rkl siro erikoishienoa sokeria

1,5 rkl tummaa kaakaota

 

Siivilöi ja sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja kaakao.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.

Sekoita mantelijauhe-tomusokeri-kaakaoseos nuolijalla valkuaisvaahtoon. Sekoita massa sopivan tasaiseksi.

Laita massa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle n. 2-3 cm:n ympyröiksi. Jätä leviämisvara.

Naputa peltiä pöytään muutaman kerran, jotta macaronsit leviävät. Anna macaronsien levätä leivinpaperin päällä 1/2-1 h ennen paistamista.

Paista macaronsit 140-150 asteessa  10 min.

Jäähdytä ja täytä mielesi mukaan.

 

Suklaatäyte:

Maitosuklaata 70 g

Kermaa 30 g

Pehmeää suolatonta voita 10 g

Rouhi suklaa. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä seosta niin, että suklaa sulaa. Lisää pehmeät voinokareet ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä massaa hieman. Pursota täyte macaronien täytteeksi.

 

Harjoittelin lyhyen videon tekoa macaronsin valmistuksesta:) Tämä on siis toinen kerta, kun kokeilin niiden tekoa.

Käyhän kurkkaamassa:)

http://www.youtube.com/watch?v=d-7t1FlbLPg

 

1337279140_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Alla ensimmäisen kokeilun tulos. Massa jäi liian "paksuksi" eli en malttanut sekoittaa tarpeeksi ja macaronsit eivät levittyneet riittävästi. Suurimpaan osaan jäi taikinahuiput näkyviin.

1337279017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e



Tässä macaroneja Metzissä: